Hoewel alles momenteel door de Corona-problemen een beetje stil ligt, neemt het aantal vrienden en donateurs van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk in Leidschendam nog steeds toe. Had men in februari nog 32 vrienden en donateurs, nu telt men 45 vrienden en donateurs.

Inmiddels zijn de eerste vorderingen gemaakt bij de herinrichting van de Dorpskerk. De geluidsinstallatie is geïnstalleerd. Deze installatie is geschikt voor spraak en muziek. Door een gift van Van Der Helm uitvaartzorg is een heel goede microfoon aangeschaft.

Van het resultaat is iedereen onder de indruk. Verder is het nieuwe liturgische meubilair geleverd en geplaatst op het ook geleverde bijpassende kleed. Doordat de kerk gesloten is, zal waarschijnlijk een enkeling het resultaat hebben gezien.

Nog steeds is de totale begroting voor de herinrichting van de kerk niet helemaal gedekt. Het doel van de Stichting is nu in ieder geval nog bij te dragen aan de aan te schaffen stoelen. De bijdragen van de twee fondsen (Van Ravesteyn Fonds en Fonds 1818), die zijn toegezegd, zullen hier ook aan besteed worden. De Stichting Vrienden van de Dorpskerk heeft inmiddels diverse fondsen aangeschreven om een bijdrage te vragen.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft in maart ingestemd met het voorstel van B&W om burgerlijke huwelijken toe te staan in de Leidschendamse en Voorburgse kerken. Dat betekent dat – helemaal los van een kerkelijk huwelijk natuurlijk – het burgerlijk huwelijk nu ook in de Dorpskerk kan worden gesloten. Momenteel wordt er een draaiboek gemaakt met hoe een en ander kan worden ingevuld. Er moet een duidelijke scheiding tussen het kerkelijk en burgerlijk huwelijk blijven

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter