Nieuws
Muzikale kaart van Jildou in Kakafonie

Drie musici zijn vandaag te gast in het programma Kakafonie op Midvliet FM. Om 12:30 uur is Edwin Bos de eerste. Zijn  nieuwe plaat  heet ‘Van het leven leren’. Edwin Bos is in 1968 geboren in het dorpje Schoonebeek, in  Drenthe. Hij begon in het begin van de jaren negentig te zingen bij de toen nog populaire karaoke-shows. Toen de populariteit van deze shows afnam, stopte Edwin met zingen. In 2011 pakte hij het zingen weer op en niet lang daarna verscheen zijn debuutsingle ‘Genieten van de zomer’. In 2015 volgde ‘Een plekje in mijn hart’. Daarna ging het snel en volgden er in 2017 en 2018 diverse singles.

Tweede gast, om 13:05 uur, is Boudewijn de Jong, beter beken als de singer-songwriter Bowe. Hij bracht onlangs zijn vierde Nederlandstalige single uit die ‘Voel!’ heet. De single was al praktisch af en toen kwam het coronavirus. Bowe zat met zijn handen in het haar over wat hij moest doen. Zou een feelgood ‘eiland hoppende’ single hem wel in dank afgenomen worden in deze tijd? En dan heet het ook nog eens ‘Voel!’, wat ook verkeerd opgevat zou kunnen worden. Bowe kwam uiteindelijk zelf tot de conclusie: het is maar muziek, het is afleiding en het heeft totaal niets met het coronavirus te maken.

Nummer drie, om even na half twee,  is Jildou Bakker. Ze laat haar nieuwe nummer ‘Ik mis je’  horen. Onlangs vond er een projectweek plaats van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens deze week hebben muzikanten een ‘muzikale kaart’ voor mensen gemaakt die in verzorgingshuizen wonen. Jildou Bakker studeert aan het conservatorium en werd geïnspireerd door het feit dat zij iets kon betekenen voor mensen in deze moeilijke en onzekere tijd. Het liedje ‘Ik mis je’ werd geboren. Het lied gaat over de afstand die we op dit moment allemaal voelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter