Nieuws
Wijkvereniging wil maatregelen bij verbreding A4

De verbreding van de A4 bij Voorburg leidt tot meer geluidoverlast en luchtvervuiling. Bovendien zal de verbreding meer verkeer lokken, ook op aan-, afvoer- en verbindingswegen van en naar de A4.

Dat stelt de Wijkvereniging Oud Voorburg in een commentaar op de plannen van de rijksoverheid. De wijkvereniging pleit voor een extra milieurapportage over de effecten voor mens, dier en milieu in Oud Voorburg – waar 7100 mensen wonen – en aangrenzende gebieden.

Volgens de wijkvereniging zal het verkeer op de Westvlietweg toenemen. De verbreding van de A4 tast bovendien niet alleen de ecologische waarde van de Vlietzone aan, de mate waarin die zone nu hinder van de A4 beperkt, neemt ook af.

De wijkvereniging wijst op een door de gemeenteraad unaniem aangenomen motie om de maximum snelheid op de A4 te verlagen. De wijkvereniging vraagt met klem om naast het aanbrengen van geluidswerende voorzieningen (zoals geluidswallen) ook ZOAB, dan wel gelijkwaardig, asfalt te gaan gebruiken. In de geluidswerende voorzieningen zouden zonnecellen verwerkt moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter