Nieuws
Opnieuw auto in vlammen opgegaan

Kort na middernacht hebben onbekenden aan de Schoorlaan, hoek Zaagmolenstraat, in Leidschendam-Centrum een daar geparkeerde auto in brand gestoken. De gealarmeerde brandweer kon de wagen niet meer redden. Die is uitgebrand.

Het was de zeventiende autobrand in korte tijd in Leidschendam. De daders lijken hun ‘werkgebied’ te verplaatsen van de wijken De Heuvel, Amstelwijk en Prinsenhof naar Raadhuiskwartier en Leidschendam-Centrum.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een auto aan de Koningin Wilhelminalaan (Raadhuiskwartier) in vlammen op. Dat is hemelsbreed zo’n 500 meter van de Schoorlaan verwijderd.

Zondagmiddag werden inwoners van Voorburg opgeroepen hun ramen en deuren te sluiten en hun ventilatiesystemen uit te zetten. Aanleiding was een brand in de asfaltcentrale op de Binckhorst in Den Haag.

Daar vatte op 30 meter hoogte een transportband vlam. Het vuur leidde tot een stankgolf van verbrand rubber en teer in de wijde omgeving. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel gedurende anderhalf uur.

De asfaltcentrale veroorzaakt periodiek stankoverlast. Vanwege geplande woningbouw op  de Binckhorst moet de schoorsteen verlengd worden naar 70 meter. De te bouwen woningen krijgen geurfilters. Eigenlijk wil de gemeente Den Haag de asfaltcentrale weg hebben van  de Binckhorst. Als nieuwe locatie wordt de oostkant van de Vliet genoemd (Vlietzone).

Naar nu eerst bekend is geworden was er in  de nacht van zaterdag op zondag ook sprake van een buitenbrand aan de Hoekenburglaan in Voorburg. Onbekenden staken daar afval en andere rommel aan. Dat gebeurde kort na middernacht. De brandweer kwam eraan te pas om de vlammen te doven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter