Activiteiten
Rode Kruis hervat internetcafé

Ook bij Rode Kruis Leidschendam-Voorburg zijn alle activiteiten medio maart van de ene op de andere dag stopgezet. Cursussen zijn halverwege afgebroken of vervallen, geplande themabijeenkomsten zijn in de koelkast gezet en ook de goed bezochte beweegtraining voor ouderen kon niet meer doorgaan. Alleen de telefooncirkel, waarbij een groep ouderen iedere ochtend wordt gebeld, gaat altijd door. Voor de Eerste Hulpverleners bij evenementen is het wennen. Normaal zijn ze vanaf half april enorm druk met de inzet bij (sport) evenementen, maar nu staat alles stil. Waar mogelijk zetten ze zich in bij de hulpverlening rondom corona.

Met de versoepeling van de richtlijnen wordt bezien welke activiteiten men weer kan opstarten en hoe dat op een verantwoorde manier te  organiseren valt. Als eerste start op woensdag 1 juli weer met het internetcafé, waar mensen die niet zo vaardig zijn in het gebruiken van smartphone, tablet of laptop terecht kunnen met vragen. Cursussen op dit gebied hoopt het plaatselijke Rode Kruis vanaf september weer te kunnen geven evenals de themabijeenkomsten en de mindfulness lessen. Met de fysiotherapeut die de beweegtraining geeft is overleg over de herstart van deze activiteit.

Een EHBO of reanimatie cursus geven met 1,5 meter afstand vraagt om de nodige aanpassingen. Cursisten mogen niet meer op elkaar oefenen en dat betekent bijvoorbeeld dat er speciale poppen moeten worden gekocht voor het oefenen van stabiele zijligging en losse ledematen voor het aanleggen van verbanden. Zodra er meer duidelijk is volgt een planning voor deze cursussen.

Het internetcafé is op woensdag 1 juli van 11.00 tot 13.00 uur aan de Herenstraat 165 in Voorburg.  De toegang is gratis.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter