Nieuws
Luchtvaartnota: hinder moet minder

De zienswijze van de provincie Zuid-Holland is duidelijk: inzetten op vermindering van hinder door de luchtvaart, oog voor ruimtelijke ordening, innovatie als middel voor hinderreductie en verduurzaming, verbeterde participatie en een regionale rol voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dat zijn enkele van de elementen die opgenomen zijn in de zienswijze van de provincie Zuid-Holland op de Ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050 die de minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur) in juni heeft gepresenteerd.

De provincie geeft in haar zienswijze aan veel positieve elementen aan te treffen voor de ontwikkeling van de luchtvaart en de luchtvaartsector in deze provincie. Voor de provincie zijn de volgende elementen van belang over de discussie waarheen het beleid over de luchtvaart zich dient te ontwikkelen: het terugbrengen van hinder voor omwonenden, de inzet van de regionale luchthaven Rotterdam The Hague Airport, ruimtelijke ordening en de noodzaak van woningbouw, innovaties in de luchtvaart die ook een economische aanjaagfunctie voor de regio hebben.

Een aantrekkelijke leefomgeving waarin ruimte is voor wonen, recreëren, natuur, werken en luchtvaart: dat is het uitgangspunt. Daarmee is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er een duidelijke relatie is tussen ruimtelijke ordening en luchtvaart, mede gezien de woningbehoefte die Zuid-Holland moet realiseren. De hinder van de luchtvaart moet dus beperkt zijn.  Verder maakt de provincie zich zorgen over de mogelijkheden voor helikopterverkeer die de minister ziet, los van noodzakelijk helikoptergebruik door politie en ambulancediensten (traumahelikopter). (foto provincie Zuid Holland)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter