Activiteiten
Rode Kruis biedt workshops en thema bijeenkomst

Na een lange periode van stilte, afgesloten met een hittegolf, kan het Rode Kruis afdeling Leidschendam-Voorburg weer van start. Men moet nog wel voorzichtig zijn en met inachtneming van alle RIVM-maatregelen, maar het kan weer.  Er zijn dit najaar 2 nieuwe cursussen aan: de Snelcursus Eerste Hulp en de Workshop Eerste Hulp aan baby’s en kinderen. Voor iedereen die wel graag meer wil weten over hoe te handelen bij letsel, maar niet een heel uitgebreide cursus wil volgen.

U leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij: Bewusteloosheid (exclusief Reanimatie en AED), Huidwond, Bloeding, Brandwond, Letsels aan botten, spieren en gewrichten,     Vergiftiging en Verslikking/verstikking.

De klassikale cursus van 4 uur wordt gegeven op zaterdag 3 oktober van 9:00-13:00 uur. De kosten voor deelname zijn € 70.- Inschrijven kan via de webshop van het Rode Kruis. De cursus wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw, Herenstraat 165 in Voorburg.

Naast de volledige cursus Eerste Hulp aan baby’s en kinderen is er nu ook een Workshop van 3 uur. Hierin behandelt men de 7 meest voorkomende letsels. Dat is Donderdag 22 oktober van 19:00-22:00 uur.

De themabijeenkomst in september heeft als motto: Wat doet de Corona tijd met je? Tijdens een interactieve bijeenkomst, geleid door Jan van der Wolf, kijken de aanwezigen wat de Corona tijd met hen heeft gedaan en hoe ze in de komende tijd met het virus kunnen omgaan. Gratis toegang. Woensdag 2 september (Leidschendam) en Vrijdag 4 september (Voorburg). Woensdag 2 september in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262, Leidschendam. Vrijdag 4 september in het Rode Kruis gebouw, Herenstraat 165, Voorburg. Beide bijeenkomsten zijn van van 10.00-12.00 uur. Aanmelden via email is verplicht: stuur een bericht naar activiteiten.lv@rodekruis.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter