Activiteiten
Zwemmen voor 50 Plussers

ZwemMee start donderdag 1 oktober met een 10 weeks zwemprogramma voor mensen van 50 jaar en ouder. Dit programma richt zich speciaal op ouderen, opa’s, oma’s, gepensioneerden, senioren en andere plussers. Uitgangspunt voor de lessen zijn de zes proeven van het Zwem-ABC: zich vertrouwd voelen in het water, conditiezwemmen, boven water oriënteren en verplaatsen, onderwateroriëntatie, borstcrawl, rugcrawl en survival.

Tijdens de lessen worden er onder andere banen gezwommen. Hierbij is veel aandacht voor de zwemtechniek. ZwemMee werkt met een trainingsopbouw die gericht is op verbeteren van conditie en spierkracht. Naast het duurwerk bevat elke les ook een deel spel en een deel ontspanning. Het programma is flexibel. Samen met de deelnemers kan de inhoud van de lessen samengesteld worden. In het kader van corona volgt de ZwemMee de richtlijnen van het RIVM.

De zwemlessen kunnen gecombineerd worden met het ‘Voedings- en leefstijlprogramma’. Vooraf aan het zwemmen vindt er een theoriegedeelte plaats waarbij de BRAVO leefstijlthema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspannen) aan bod komen. Men leert wat een gezonde voeding is en wordt bewust van eigen eetgedrag, gevoelens en gedachtes rondom eten. Iedereen kan met het programma meedoen. Ook als u alleen meer wil weten over gezonde voeding. Echter kunnen mensen met overgewicht, (pre-)diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, stoelgangproblemen, slaapproblemen, stress en/of spanningsklachten flinke gezondheidswinst behalen.

Het zwemprogramma en voedings- en leefstijlprogramma worden gegeven door Andrea Gerbrands. Zij is al ruim 20 jaar zwemtrainer. Daarnaast heeft zij zo’n 15 jaar als diëtist in ziekenhuizen gewerkt. De programma’s vinden plaats op de donderdag in zwembad De Fluit, Fluitpolderplein 1 te Leidschendam. Het voedings- en leefstijlprogramma start om 11.00 uur van en het zwemmen is van 12.15 – 13.15 uur. Kosten zijn voor alleen pluszwemmen: € 142,50 en pluszwemmen in combinatie met het voedings- en leefstijlprogramma: € 290,-. Zie voor meer informatie: www.ZwemMee.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter