Nieuws
Asfaltcentrale weg van Binckhorst

B&W van Den Haag hopen met de 71 miljoen euro die men van de rijksoverheid ontvangen heeft om ruim 8000 woningen te gaan bouwen, de asfaltcentrale weg te kunnen krijgen uit de Binckhorst. Dat heeft wethouder Boudewijn Revis bekend gemaakt.

De wethouder is al enige tijd in gesprek met de top van de asfaltcentrale over een verplaatsing van het bedrijf dat woningbouw op de Binckhorst belemmert, ook vanwege de milieuoverlast. Volgens Revis kan hij met het geld van de rijksoverheid, waarvoor volgens hem wel 9000 woningen neergezet kunnen worden, de deal met de asfaltcentrale afronden.

Waar het bedrijf dan heen moet is nog onduidelijk. Den Haag zou het vanwege de werkgelegenheid wel willen behouden. Eerder is de Vlietzoom tussen A4, Rijswijk, Vliet en A12 genoemd als nieuwe plek. Daar is echter geen haven zoals de centrale nodig heeft. Er ligt wel een plan voor zo’n haven op bedrijfsterrein Westvliet.

Behalve woningen op de Binckhorst gaat Den Haag het bouwgeld gebruiken voor woningen bij station Hollands Spoor en in het zuidwesten van de stad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter