Nieuws
Maatregelen rond Prinsjesdag

Dinsdag 15 september  is het Prinsjesdag: de opening van een nieuw parlementair jaar. Vanwege de coronamaatregelen is het programma aangepast. Er zal voor publiek niets zichtbaar zijn. Daarom wordt het Prinsjesdag publiek opgeroepen om niet naar Den Haag te komen en de ceremonie online of via tv te volgen.

Dit jaar verloopt deze dag, door de coronamaatregelen, dus geheel anders dan andere jaren. Geen hoedjesparade, geen rijtoer met koetsen, beperkt militair ceremonieel en geen balkonscène bij paleis Noordeinde. Zijne Majesteit de Koning spreekt de Troonrede uit in de Grote Kerk in plaats van de Ridderzaal. Het gebied rond de kerk is afgesloten voor het publiek. De aankomst en de ceremonie zijn niet zichtbaar. Het gebied wordt afgeschermd met hekken en schermen.

Verkeersmaatregelen: Op dinsdag 15 september is het van 6.00 tot 16.00 uur verboden te parkeren op de volgende plekken in de binnenstad: Prinsestraat vanaf de Nobelstraat tot het Kerkplein; Torenstraat tussen het Agnietenpad en het Westeinde; Westeinde tussen Vleerstraat en de Torenstraat / Jan Hendrikstraat. Woningen, winkels en bedrijven blijven gewoon bereikbaar. De wegen blijven ook gewoon open voor fietsers en voetgangers.

Maandagnacht worden de Jan Hendrikstraat en de Torenstraat afgesloten voor het autoverkeer. De wegen blijven wel voor voetgangers en fietsers bereikbaar. Rondom de Grote Kerk is het vanaf maandag 14 september 17.00 uur verboden om fietsen en bromfietsen te stallen.

Tram 16 rijdt om tussen de haltes Groot Hertoginnelaan en Leeghwaterplein, via de route van tram 3, 4 en 11. Tram 1 (vanuit Delft) rijdt vanaf station Hollands Spoor via de Weteringkade, Lekstraat, Centraal Station/Schedeldoekshaven, Kalvermarkt naar het Spui en vanaf de Bierkade terug naar Delft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter