Nieuws
Beraad over sloop Oranjekwartier Voorburg

B&W en woningcorporatie Wooninvest zijn in overleg over het plan van Wooninvest 96 woningen in het Oranjekwartier in Voorburg te slopen en er vervolgens nieuwe panden neer te zetten. Het beraad vindt plaats in het kader van de omgevingsvergunning die de woningcorporatie voor het plan nodig heeft. In het overleg worden de belangen van bewoners, gemeente, Wooninvest en andere belanghebbenden gewogen.

Dat heeft wethouder Floor Kist het GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn laten weten in antwoorden op vragen. Onlangs openbaarde de wethouder de plannen van Wooninvest, inclusief de sloop, en collega Vidomes voor de periode 2021-2024. De corporaties en de gemeente willen daar nog dit jaar harde afspraken over maken. Volgens de wethouder gaat het om een ‘bieding’ van Wooninvest die als ‘startpunt’ dient voor de te maken afspraken.

De 96 woningen staan aan de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat. De directie van Wooninvest besloot al voor de zomer tot sloop en nieuwbouw omdat renovatie niet lonend zou zijn. De Raad van Commissarissen moet daar nog voor de jaarwisseling mee akkoord gaan. Volgens B&W is sloop niet zonder meer mogelijk volgens het bestemmingsplan. Vanuit cultuur-historisch oogpunt zouden B&W ook de gevels van de panden willen behouden. Wooninvest heeft dat afgewezen.

‘In het onderzoek naar sloop en nieuwbouw participeren het adviesteam van de bewoners en de huurdersvereniging Respectus. Voor dit participatietraject biedt Wooninvest begeleiding door het bureau De Wijde Blik. Alle bewoners worden op de hoogte gehouden via nieuwbrieven van WoonInvest. Indien nodig organiseert Wooninvest bijeenkomsten. Ook is er een e-mailadres beschikbaar waar de bewoners altijd hun vragen kwijt kunnen.Tevens is WoonInvest telefonisch bereikbaar’, meldt Kist.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter