Nieuws
D66: gebruik bestaande tramrails

D66 wil dat een hoogwaardige tramverbinding die Den Haag wil aanleggen tussen Den Haag CS, de Binckhorst en Station Voorburg in Voorburg-West gaat lopen over bestaande tramrails. Dat wil zeggen via de Prinses Mariannelaan met een lus via Laan van Middenburg en het Westeinde.

Dat blijkt uit vragen die D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos aan B&W heeft gesteld over de Haagse plannen. Bos vraagt waarom er alleen gekeken wordt naar een verbinding via de Maanweg en Opa’s veldje.

Over de bestaande rails reed tot eind 2011 tramlijn 10. Sinds enkele jaren worden ze vrijwel dagelijks gebruikt door de Hoftrammm, het rijdende restaurant. Af en toe rijdt er ook historisch trammaterieel over.

Het raadslid wil van B&W vernemen hoe met name de inwoners van Voorburg kunnen gaan profiteren van de Haagse plannen. Nu lijkt het erop dat Leidschendam-Voorburg alleen ruimte moet vrijmaken voor de uitvoering van de Haagse voornemens.

In dit kader wil Bos ook vernemen welke visie B&W hebben op de uitbouw van Station Voorburg tot knooppunt van openbaar vervoer. Daarnaast wil zij horen welke uitgangspunten B&W zelf hanteren bij het beoordelen van de Haagse plannen en hoe het gemeentebestuur opkomt voor de belangen van de eigen inwoners in deze zaak. Een nieuwsbrief en een informatieavond vindt Bos te weinig als manieren om de participatie van de inwoners vorm te geven.

Eerder stelden CDA en VVD al vragen over de Haagse plannen die als alternatieven voor de tram zelfrijdende bussen of een lightrail noemen. In Voorburg-West bestaat grote onrust over de Haagse voornemens. Er zijn diverse organisaties van bewoners die er tegen in het geweer zijn gekomen. (foto Meijs&Alink)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter