Nieuws
Gratis tramgebruik Mall-bezoekers

Bezoekers van de Mall die op 2 en 3 oktober hun auto parkeren bij het Castellum, Loire Leidschenveen Den Haag, kunnen van daar af gratis met tram 19 naar het winkelcentrum reizen. Ook voor de terugweg hoeft niet betaald te worden. Wie de kosten voor het tramvervoer dan wel draagt is nog de vraag. Mogelijk moet ook de gemeente daarvoor de portemonnee trekken.

Het betreft een proef om zo verkeersoverlast bij de Mall te beperken. De parkeerplaatsen bij het Castellum worden gehuurd door Mall-eigenaar URW. Ter plekke zijn er afsluitbare in- en uitgangen. Er worden ook verkeersregelaars ingezet. Ter plekke kunnen ruim 500 wagens een plek vinden.

De afstand tussen de parkeerplaats en de tramhalte is zo’n 400 meter. Halverwege worden de Mall-bezoekers getrakteerd op een drankje. Bij de tramhalte wordt voor ‘vermaak’ gezorgd om de wachttijd aangenaam te maken. Op 2 en 3 oktober zal tram 19 ook vaker rijden dan normaal.

In de toekomst willen URW en de gemeente Mall-bezoekers vaker naar parkeerplaatsen in Forepark – het bedrijfsterrein waar ook Castellum in ligt – gaan verwijzen. Dat zal gebeuren als de parkeerplaatsen bij de Mall voor 90 tot 95 procent vol staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter