Nieuws
Parkeerproef Mall-bezoekers; ‘niet tevreden’

Wethouder Astrid van Eekelen is ‘niet tevreden’ met de uitkomsten van een proef waarbij Mall-bezoekers afgelopen weekeinde hun auto bij het Castellum (Forepark) konden parkeren om van daar af met tram 19 gratis naar de winkelcentrum te reizen. De proef had ‘niet het effect waar we op gehoopt hadden’, aldus de wethouder in de gemeenteraad.

Op zaterdag en zondag samen maakten 120 automobilisten gebruik van de parkeerplaats bij Castellum. Er werden 340 tramritten geregistreerd, zo gaf Van Eekelen in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga aan. Betere communicatie en bebording noemde de bestuurder als mogelijke ‘oplossingen’ voor de toekomst.

Zaterdag en zondag stond, mede door de regen, het verkeer rond de Mall muurvast. Daarbij werden omliggende wijken afgesloten. Volgens Van Eekelen werkte dat afsluiten positief doch leidde het ook weer tot vertraging omdat automobilisten weggestuurd moesten worden. ‘We moeten dat anders gaan organiseren’, stelde de wethouder.

Wat de verkeersoverlast rondom de Mall betreft zei Van Eekelen dat de situatie in ‘normale’ weekeinden wel onder controle is. Bij slecht weer echter niet. Daar zal harder aan gewerkt moeten worden. Dat is urgent, zo gaf de wethouder aan, nu de herfst is begonnen en er drukke winkeltijden zoals Black Friday, Sinterklaas en de Kerstmis aankomen.

Op de vraag wie er nu verantwoordelijk is voor het verkeer en de Mall gaf de wethouder aan dat zij dat is sinds de opening van de Mall in maart. Daarvoor was het een projectgroep van Mall-eigenaar URW en de gemeente. Namens de gemeente zaten daar toenmalig burgemeester Klaas Tigelaar en wethouder Nadine Stemerdink in.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter