Nieuws
Ontwikkeling rond station Laan van NOI

Den Haag wil 3000 woningen realiseren rond station Laan van Nieuw Oost Indië. Dat is inclusief de geplande nieuwbouw aan de Haagse kant, op de plek van het oude ministerie van Sociale Zaken (1000 tot 1200 woningen). De woningen zijn goed voor 5300 mensen. Daarnaast komt er in het gebied 43.000 vierkante meter kantoor bij; goed voor 2150 werknemers.

Dat blijkt uit stukken die de Haagse wethouder Robert van Asten naar zijn gemeenteraad heeft gezonden. De 3000 woningen zullen bezet worden door jongeren/studenten (400), jongvolwassenen/starters op woningmarkt (800), doorstromers (600), jonge gezinnen (1460), gezinnen (760), gezinnen waar de kinderen al het huis uit zijn (710) en senioren (570).

Uit de stukken blijkt dat er in de nieuwbouw op de plek van Sociale Zaken een zorgvoorziening komt (zorg waarvoor geen verwijzing nodig is). Aan de Van Alphenstraat staat een internationale school ingetekend net als in het kantorengebied Anna van Saksenlaan, ten noordoosten van het station. Aan de Van Alphenstraat wordt 5900 vierkante meter groen voorzien.

Het gebied tussen de Van Alphenstraat en het spoor is Haags grondgebied. Al eerder gaf Den Haag aan dit te willen gaan bebouwen. De Van Alphenstraat zelf moet een velostrada worden. Auto’s zullen daar niet meer welkom zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter