Nieuws
Aanpassingen in tramplan Binckhorst

Rijk, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben wijzigingen aangebracht in een zogenoemde bestuursovereenkomst aangaande de aanleg van de tramverbinding Den Haag CS – Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk/Delft: de HOV.

Dat blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Robert van Asten aan zijn gemeenteraad. De overeenkomst had al voor de zomer getekend moeten worden toen de gemeenteraden van de drie gemeenten akkoord gingen met het project.

Volgens Van Asten heeft een juridische kwaliteitstoets van het rijk geleid tot ‘een aantal wijzigingen’ in de bestuursovereenkomst zelf en in een bijlage. Welke de wijzigingen concreet zijn, zegt hij echter niet.

De Haagse bestuurder rept van de ene kant over ‘juridisch-technische en louter redactionele aanpassingen’. Deze zijn ‘op geen enkele manier van invloed op de behaalde resultaten’.

Van Asten noemt echter ook ‘echt noodzakelijke aanpassingen’ die gaan over de afbakening van reikwijdte van het project, het project zelf en de HOV-verbinding. Ook noemt hij het aanpassen van enkele passages in een bijlage bij de bestuursovereenkomst getiteld ‘Plan van Aanpak | Planning- en studiefase Bereikbaarheid CID-Binckhorst Versie 1.0, 31 maart 2023’. Die aanpassingen zijn nodig vanwege het Plan van Aanpak Beheersing programma Woningbouw en Mobiliteit, aldus Van Asten.

De gemeente Den Haag laat weten dat de overeenkomst binnenkort in de Staatscourant zal staan. Voordien is er geen publiciteit over. Er kan ook niets meer aan veranderd worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter