Nieuws
Deal Vlietweg 3 blijkt verlengd te zijn

Een intentieovereenkomst die de gemeente en de ontwikkelaar 1828groep in juli 2022 tekenden over de komst van een jongerenflat op Vlietweg 3 in Leidschendam, is verlengd tot 31 december van dit jaar. Formeel liep de deal op dezelfde datum van 2022 af. Tot de verlenging werd pas eind april 2023 besloten, bijna vijf maanden nadat de overeenkomst formeel was afgelopen.

Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer berichtte de gemeenteraad in juli 2022 dat zij pas planologisch aan het project ging meewerken nadat er een anterieure overeenkomst met de 1828groep lag. Dat zou een opvolger van de intentieovereenkomst zijn.

Recent gaf de wethouder de gemeenteraad nog aan een stuk grond te willen gaan kopen ten behoeve van het project Vlietweg 3. In antwoord op de vraag of dat dan geen planologische medewerking was liet een woordvoerster van de bestuurder weten: ‘De aankoop van Vlietweg 8/8a was niet bedoeld om het project Vlietweg 3 mogelijk te maken, maar was bedoeld om een kwaliteitsslag te maken voor het project Overgoo. De beoogde aankoop zou wel een optimalisatie van het plan Vlietweg 3 mogelijk kunnen maken. Er is echter geen overeenstemming bereikt met de eigenaar van Vlietweg 8/8a. Daarmee vervalt ook de optimalisatievariant’.

De wethouder liet onlangs weten dat ook het project Overgoo (bouw van 700 tot 800 woningen) vooralsnog stil ligt omdat het niet (meer) te financieren is. De bestuurder had de rijksoverheid een subsidie van 5,4 miljoen euro gevraagd doch die is afgewezen. De gemeente zelf had daarnaast ook nog 5,4 miljoen op tafel moeten leggen. Het project is niet meer rendabel vanwege inflatie, stijgende rente, hogere kosten bouwmaterialen en personeelstekort.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter