Nieuws
Bewoners Sionshaven raken koffie- en maaltijden kwijt

Bewoners van het seniorencomplex Sionshaven in Voorburg missen binnenkort hun koffiehoekje en de maaltijdvoorziening. Hiervoor werd tot voor kort samengewerkt met het naastgelegen verzorgingshuis aan de Sionsstraat. Dit lijkt nu onmogelijk te worden.

Eén van de bewoners: ,,De huidige situatie is zo dat er 3 dagen per week koffie wordt gedronken in appartement 67 van Sionshaven onder begeleiding van een vrijwilliger van WZH Vliethof (groep wisselend van 7 à 10 mannen en vrouwen, waarbij ook deelnemers van buiten Sionshaven); er 2 keer per week wordt gegeten (4 mannen/vrouwen) in Vliethof (Grand Café) en er via Vliethof verpakte maaltijden kunnen  worden besteld voor thuisgebruik.”

,,Grote consternatie ontstond toen in een geschrift van ViDomes (woningcorporatie, red.) van 1 augustus 2023 werd vermeld dat WZH (woonzorgcentra Haaglanden, red.) per eind van het jaar een punt zal zetten achter de koffieservice. Dit wordt door diverse medewerksters van WZH mondeling bevestigd en aangevuld met het feit dat ook de maaltijdservice zal stoppen, maar tot nog toe hebben wij niets zwart op wit ontvangen. ViDomes en WZH hebben op medewerker niveau al wel (voorlopige) alternatieven aangedragen, maar die zijn voor ons te duur, te inspannend en te ver weg. Gezien de hoge leeftijd van de deelnemers hebben wij een mogelijkheid dicht in de buurt nodig.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter