Nieuws
Bouw Hoogvliet: Omwonenden krijgen geen antwoorden

Hoogvliet beheer, VABO ontwikkel- en vastgoedgilde en de gemeente hebben omwonenden geen informatie gegeven over woningbouw op de locatie van de Hoogvliet supermarkt Klaverweide Voorburg. Op een informatieavond over het ter plekke realiseren van een nieuwe supermarkt gaven zij geen antwoorden op vragen over aantallen woningen, afstand tot reeds bestaande bouw en hoogte.

Hoogvliet beheer liet weten de ‘sterk verouderde’ supermarkt te willen vervangen door een nieuwe. Dat wordt gekoppeld aan wensen van de gemeente inzake woningbouw, zorg, aanpak van parkeerproblemen alsmede veiligheid. Of de plannen financieel haalbaar zijn, is ook nog onduidelijk. Daarvan hangt mede het aantal te realiseren woningen af.

Hoogvliet beheer en VABO gaven aan 20 tot 30 procent van de te realiseren woningen in de sociale sector te willen laten vallen, 20 procent in het middeldure segment huur en koop. De rest van de koopwoningen zou een prijs krijgen onder de grens voor een Nationale hypotheek garantie: nu 435.000 euro.

Duidelijk werd dat er ter plekke een ondergrondse parkeergarage gaat komen. De parkeerproblemen nu en in de toekomst zouden zo opgelost moeten worden. Voor de zorgcomponent in de plannen is Florence verantwoordelijk. Bij de aanpak van de onveiligheid wordt ook gekeken naar de voetgangersbrug over de Mgr. Van Steelaan, en het park Klaverweide.

Het is al zeker dat tijdens de sloop/nieuwbouw de huidige supermarkt en andere winkels dicht moeten. Gedacht wordt aan een noodsupermarkt ten behoeve van omwonenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter