Nieuws
Wat zijn de voordelen van keurmerken voor een bedrijf?

Ondernemers in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk kunnen verschillende keurmerken aanvragen voor hun bedrijf. Helaas is lang niet iedereen zich bewust van de mogelijkheden. Een keurmerk aanvragen kost bovendien geld. Voor sommige ondernemers is dit de belangrijkste reden om ze links te laten liggen. Zonde, want dit ene nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen. Om jou dit in te laten zien, vertellen we je hier wat de voordelen van keurmerken voor een bedrijf zijn.

-Je komt betrouwbaar over
Als ondernemer is het belangrijk om betrouwbaarheid uit te stralen. Kom je onbetrouwbaar over? Dan loop je het risico dat (potentiële) klanten uiteindelijk voor je concurrent kiezen en dat wil je uiteraard voorkomen. Keurmerken kunnen je helpen om betrouwbaar over te komen. Men verwacht namelijk sneller dat de producten en diensten van goede kwaliteit zijn als een bedrijf over keurmerken beschikt. Dit resulteert vaak in tevreden klanten. Daarbij komt dat mensen sneller geneigd zijn om in de toekomst nog eens een product of dienst af te nemen bij een bedrijf dat betrouwbaar is.

-Je vergroot de kans op nieuwe opdrachten
Sommige bedrijven hoeven er maar weinig voor te doen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Helaas geldt dit niet voor iedere onderneming. Gelukkig kun je zelf het een en ander doen om de kans op nieuw opdrachten te vergroten. Keurmerken aanvragen is hier een goed voorbeeld van. Als je over één of meerdere keurmerken beschikt, kun jij je onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Omdat keurmerken voor betrouwbaarheid staan, krijg jij misschien de voorkeur. Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat je een sterkere marktpositie inneemt.

-Je laat zien dat je goed omgaat met je personeel
Een derde voordeel van keurmerken voor bedrijven is dat je hiermee aan kunt tonen dat je goed omgaat met je personeel. Zo is het keurmerk PayChecked  https://normecvro.nl/keurmerken-en-certificaten/paychecked-in-transport/ in de transport en logistiek eigenlijk onmisbaar  . Hiermee laat je namelijk zien dat jij je personeel op de juiste manier beloont en dat je bedrijf de loonadministratie op orde heeft

Dit keurmerk is ingevoerd als gevolg van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Bedrijven in de transport en logistiek die hun werknemers niet op de juiste manier belonen, kunnen dankzij deze wet aansprakelijk gesteld worden. Het PayChecked-keurmerk helpt je om dit te voorkomen. Als jouw bedrijf dit keurmerk krijgt, betekent dit dat je voldoet aan alle eisen uit de WAS.

-Je moet aan strenge voorwaarden voldoen
Om in aanmerking te komen voor een keurmerk, moet een bedrijf vaak aan strenge voorwaarden voldoen. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een nadeel, want je moet er veel tijd en moeite in steken. Mogelijk besluit je hierdoor om toch geen SNA, SNF of PSO certificaat  https://normecvro.nl/keurmerken-en-certificaten/sna-keurmerk/ aan te vragen. Toch moet je het eigenlijk zien als een voordeel. Als je uiteindelijk een keurmerk krijgt, voldoe je aan alle eisen die op dit gebied gesteld worden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je hieraan blijft voldoen. Hierdoor word je min of meer gedwongen om kritisch naar je bedrijf en de processen te kijken.

(Gesponsorde bijdrage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter