Nieuws
GBLV-voorman: Er worden ‘leugens’ verspreid

Inwoners maar ook anderen van buiten schieten verhalen de wereld in die willens en wetens niet kloppen maar die wel de gemeenschap in Leidschendam-Voorburg beïnvloeden en daarmee ook de geloofwaardigheid van de lokale politiek. Dat stelt GBLV-fractieleider in de gemeenteraad, Walter Rosbenders.

De voorman van de coalitiepartij roept eenieder op om op een eerlijke manier en op basis van waarheden de discussie aan te gaan. Daarbij moet vooral niet op de persoon gespeeld worden. Volgens Rosbenders dienen de betrokkene te beseffen wat de effecten zijn van hun manier om hun gelijk te halen. ‘Laten we de discussie eerlijk en met respect voor elkaar voeren’, aldus Rosbenders.

Voorbeelden van het door hem aangesneden euvel gaf de GBLV’er niet. Eerder dit jaar stelde Rosbenders fractiegenoot Ed Klaarhamer wel vragen aan wethouder Bianca Bremer inzake het bouwplan Van Ruysdaellaan 41-69. Daarbij gaf hij aan dat zorgen van omwonenden gebaseerd waren op ‘verkeerde informatie’. De vragen waren erop gericht de wethouder de kans te geven dat recht te zetten.

Rosbenders plaatst zijn oproep in het kader van het herstel van de geloofwaardigheid van de politiek. Binnen de gemeenteraad wordt daarover gesproken sinds er bij de laatste gemeenteraadsverkiezing, maart 2022, nog maar 51,2 procent van de kiezers op kwam; 6,2 procent minder dan vier jaar eerder en een laagterecord sinds het ontstaan van de gemeente.

Luisteren naar de inwoners en gebruik maken van hun kennis en kunde zijn daarbij aangeduid als methoden het vertrouwen in de politiek te herwinnen: meer burgerparticipatie. Rosbenders wil dat eenieder daarbij wel ‘realistisch’ blijft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter