Mening
U zegt het maar: ‘De huidige situatie is onhoudbaar’

‘De bewoners en kopers van Vliethaven fase 1 willen het volgende onder de aandacht te brengen.

De bouwer van het project, Niersman Bouw Haaglanden, heeft fase 1 succesvol opgeleverd. Helaas wordt de definitieve toegangsweg voor fase 1 niet vrijgegeven omdat deze momenteel gebruikt wordt voor de bouw van fase 2. In plaats daarvan is er een tijdelijke weg aangelegd aan de Parnashofweg, die niet voldoet aan de veiligheidseisen en een groot risico vormt voor fietsers en voetgangers.

Er hebben al meerdere bijna-ongelukken plaatsgevonden met vrachtwagens die door de smalle doorgang manoeuvreren, wat levensgevaarlijke situaties oplevert en schade veroorzaakt aan de Parnashofweg. De tijdelijke weg is niet meer dan een zandpad vol met pallets en stenen om te voorkomen dat kritieke leidingen beschadigd raken, wat de situatie nog gevaarlijker maakt, vooral voor fietsers en voetgangers.

De huidige situatie is onhoudbaar. Ondanks herhaaldelijke verzoeken en klachten van onze kant heeft de bouwer nog steeds niet gereageerd. Wij hebben inmiddels ook contact opgenomen met de gemeente en wethouder Keus persoonlijk aangeschreven, waarin wij dringend verzoeken om handhaving tegen deze onveilige situatie. Wij hebben aangegeven dat de tijdelijke weg per direct gesloten moet worden en dat de definitieve toegangsweg vrijgegeven moet worden voor de bewoners van fase 1.

Het idee dat kinderen of andere bewoners dagelijks gevaar lopen, zorgt voor veel stress en is een voortdurende bron van zorg en discussie onder de bewoners. Wij hopen dat de gemeente snel actie onderneemt om deze gevaarlijke situatie te beëindigen’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter