Mening
U zegt het maar: Minder leugens?

‘Walter Rosbenders, de voorman van de coalitiepartij GBLV, roept eenieder op om op een eerlijke manier en op basis van waarheden de discussie aan te gaan ( https://vlietnieuws.nl/2024/07/19/gblv-voorman-er-worden-leugens-verspreid/ ). Daarbij moet vooral niet op de persoon gespeeld worden. Volgens Rosbenders dienen de betrokkenen te beseffen wat de effecten zijn van hun manier om hun gelijk te halen. ‘Laten we de discussie eerlijk en met respect voor elkaar voeren’, aldus Rosbenders.

De speeltuin ‘Gravenwijk’ is met burgerparticipatie en zonder GBLV ontstaan. GBLV plaatst dit echter op de eigen site alsof het uit hun koker komt. Het initiatief daartoe kwam van Bram van Popering. Zes jaar lang heeft hij doorgezet totdat de zeer gewenste speelplaats er is gekomen. Zes hele lange jaren die onder andere gekenmerkt werden door het in die jaren niet steunen van dit plan door onder meer…..GBLV. Pas in 2022 kwam er van die zijde enige steun. Het doorzettingsvermogen van Van Popering en de bewonersgroep heeft geresulteerd in deze prachtige, door de buurt gedragen speelplek.

Is dit de eerlijkheid die Walter Rosbenders bedoelt? Het zich toe-eigenen van een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie waar Gemeentebelangen part noch deel aan heeft gehad?

Andere voorbeelden zijn er te over. Bouwprojecten waar bewoners hebben meegedacht. Vervolgens gaat de gemeente onverdroten voort op de al veel eerder met de projectontwikkelaar ingeslagen weg. Vlietland. Enzovoorts. Laten we voorts vooral niet vergeten te noemen het op de man spelen tijdens (gemeenteraads-) vergaderingen waaraan Rosbenders zich ook schuldig maakt.

Laten we realistisch zijn: het vertrouwen in de politiek en specifieker in deze voorman van deze politieke partij is met zijn niet onderbouwde aantijgingen zijnerzijds fors verder gedaald. Leidschendam-Voorburg is een gemeenschap. In een gemeenschap dient de gemeente de inwoners. Op basis van vertrouwen, respect en eerlijkheid’.

(P. Bel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter