Nieuws
Nationaal park krijgt vorm

Leidschendammerhout en Vlietland maken deel uit van het Nationaal park Hollandse duinen. Verbindingsstuk met die duinen vormen De Horsten. Dat blijkt uit de definitieve kaart van het park die door alle betrokkenen, inclusief de gemeente Leidschendam-Voorburg is vastgesteld. De grens van het park vormt de A4 bij Leidschendam-Voorburg.

Over de vormgeving van het park wordt al jaren gesproken. De status Nationaal park werd in 2020 aangevraagd maar aangehouden omdat men op het ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit nieuw beleid ging ontwikkelen.

Dat nieuwe beleid houdt in dat in het park alleen beschermde gebieden mogen worden opgenomen die die status op grond van wet- en regelgeving al hadden. De vormgevers van het Nationaal park hebben daarop nu opgenomen: Nature 2000-gebieden, gebieden binnen het Natuur netwerk Nederland (inclusief water), gebieden beschermd volgens de richtlijn water/waterlichamen, kroonjuweel cultureel erfgoed, beschermd grasland Bollenstreek, natuur vastgelegd in omgevingsplannen.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter