Nieuws
Weer gedoe rond geluidreductie Vlietland

Bij natuur- en recreatiegebied Vlietland bedachte maatregelen om de geluidoverlast van de A4 te dempen kunnen voor een groot deel niet uitgevoerd worden. Grondwallen blijken de instabiele bodem in te drukken waardoor de kans op verzakking van de A4 ontstaat. Dat is voor Rijkswaterstaat onaanvaardbaar.

Dat heeft gedeputeerde Anne Koning bericht. Langs de A4 tussen de Vinkesloot en Bakkersloot komt nu geen grondwal met zonnepanelen erop doch een geluidscherm zonder zonnepanelen. In het deel tussen Bakkersloot en Weegsloot vervalt de grondwal. Een geluidscherm is hier te duur en zou ook niet voldoende geluidreductie geven. Gekozen is nu voor aanvullende beplanting langs de weg.

In deel 3 (Weegsloot-Kniplaan) was gekozen voor extra beplanting. Die staat er al. Ter hoogte van de Vogelplas komt een geluidscherm op palen, dat met groen wordt omgeven.

De provincie hoopt de nodige vergunningen dit najaar te hebben. Daarna kan de aanbesteding starten. De geluidschermen worden medio 2027 geleverd. De aanplant van groen in het deel tussen Bakkersloot en Weegsloot is dit voorjaar al gestart. Dat wordt verder via het beheersplan Vlietland vorm gegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter