Nieuws
Twee zeges VCC in kampioenspoule

VCC, dat dit jaar zijn landstitel verdedigt, heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule cricket door winst op HBS (262-162) en Hermes DVS (333-164).

HBS kwam op bezoek bij VCC. De thuisploeg, battend na gewonnen toss, zag al gauw topbatsman Michael Levitt uitgaan. Redelijke scores waren er voor Nehaan Gigani en Gavin Kaplan (beiden 34). Noah Croes en Ryan Klein (68) brachten met fantastisch batten en een partnership van 111 voor het vierde wicket de tussenstand op een perspectiefrijke tussenstand van 206 runs voor het verlies van vier wickets. Aanvoerder Croes ging nog uit voor een mooie 80, maar 262/7 was het solide eindresultaat.

De broer van Ryan Klein, Kyle, speelde sterk voor HBS. Eerder op de dag had hij al drie wickets genomen en ook als batsman stak hij boven zijn teamgenoten uit met 43 runs. Aan Voorburgse zijde waren het Mees van Vliet (3-23) en Michael Levitt (3-21) die uitblonken. Mees van Vliet ving bovendien topbatsman Tayo Walbrugh knap. Ondanks laat verzet van Azzam Khan (31) kwam HBS (162) 101 runs tekort voor de winst.

Debutant Hermes DVS verraste vriend en vijand door een plek af te dwingen in de kampioenspoule. In het duel tegen VCC werden de toeschouwers getrakteerd op een geweldige battingshow van Michael Levitt (105) en Gavin Kaplan (120). Beide spelers bereikten de magische mijlpaal van honderd runs en maakten een partnership van maar liefst 128 runs voor het tweede wicket. Door bijdragen van Ryan Klein (27) en Michael Molenaar reikte VCC tot 333 runs.

Hermes DVS deed geen poging om deze monsterscore te overtreffen. Het koos ervoor zoveel mogelijk overs te batten en slaagde daarin op de valreep. De meeste weerstand van de Schiedammers kwam van Ostling (54) en Klijnhans (33). Toen legspinner Floris de Lange beide topscorers had verschalkt, lag het voor niet de hand dat de talrijke invallers voor een stunt zouden kunnen zorgen. Hermes DVS was in precies vijftig overs all out voor 164 dankzij een run out en twee wickets van Kaplan in de slotover. (foto Catch of the Day)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter