Nieuws
VCC kan het niet bolwerken tegen VRA

Hoewel Ryan Klein vrijgegeven werd van Nederlands Elftalverplichtingen, en Ollie White uit Nieuw-Zeeland de gelederen was komen versterken, deed het gemis van Gavin Kaplan, Noah Croes en Michael Levitt zich toch voelen. Met name battend misten de Voorburgers de runs van de Zuid-Afrikaan, en de twee Nederlandse internationals. Een totaal van 235 zou met een volledig team op het snelle veld te achterhalen moeten zijn geweest, nu stokte de teller bij 145, een verlies met 90 runs. In de laatste ronde volgende week gaan HBS (uit bij Hermes DVS) en VCC (uit bij Punjab) uitmaken wie zich nog mag mengen in de strijd om de landstitel, waar HCC zich al voor heeft geplaatst.

Stand-in captain Ryan klein verloor de toss en werd verzocht eerst te gaan fielden. De Amsterdamse openers Prince en Rasool gingen voortvarend van start en leken in no-time zonder wicketverlies 43 runs in 4 overs op de borden te zetten. De laatste bal van de vierde over moest werden overgebowled (wide) en die kans greep Michael Molenaar om Rasool met 21 runs naar de kant te sturen (bowled). Niet veel later herhaalde hij dat kunstje door Prince (22 runs) te verleiden de bal naar Gigani te slaan, die het presentje dankbaar aangreep. VCC raakte wat meer in control en met een run rate rond de 5, leek de jonge brigade de zaken weer op orde te krijgen. Captain en dangerman Smal (39, gevangen door Laurens Boissevain op bowlen van broer Philip) en keeper Skully (30) droegen bij en Elijah Eales  wist er zelfs nog 73 te maken voordat hij werd gevangen door Michael Molenaar op het bowlen van Mees van Vliet. De eerste inning werd afgesloten op 235, een zeker niet onhaalbaar totaal op een prachtig veld dat eerder in de week als decor diende voor een drietal internationale wedstrijden. Alejo Nota bowlde zuinig met slechts 20 runs tegen in 6 overs, waarbij hij 2 wickets veroverde.

Helaas moest VCC opener Nehaan Gigani in de run chase al snel missen. De Nieuw-Zeelander Olly White, die als vervanger van de missende internationals op mocht treden, maakte met jongeling Cedric de Lange nog wel een nuttig partnership van 45 runs, maar toen zij eenmaal uit waren liet de middle-order het afweten. Bij 123/9 leek het einde snel nabij maar de Voorburgs talenten Alejo Nota en Tom de Leede boden dapper weerstand, zodat het totaal toch nog opliep tot 145 runs. Dat laatste kan nog belangrijk worden als beslissingen bij gelijke puntenstand op run-rate (doelsaldo) moeten worden beslist.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter