Nieuws
Jongerenflat: uitweg uit impasse

Er dient nieuw beraad plaats te vinden tussen gemeente, ontwikkelaar en omwonenden over de bouw van een jongerenflat Vlietweg 3 Leidschendam. Daarbij dient ook de aankoop van het perceel Vlietweg 8A door de gemeente aan de orde te komen. Daar is nu het autobedrijf W. van den Berg gevestigd.

Indien tot aankoop van Vlietweg 8A wordt overgegaan moeten B&W het volgende doen:

= In overleg met omwonenden en ondernemers te komen tot een mogelijke optimalisatie van de inrichting van het terrein en het gebouw 18-28 en met name de parkeervoorzieningen,

= In overleg met de projectontwikkelaar de ingang van Vlietweg 3 (inclusief de geplande economische units) te verplaatsen naar zijde van Vlietweg 8a,

= Het beoogde aantal parkeerplaatsen opnieuw onder de loep te nemen als de mogelijkheden tot verplaatsing van de ingang en parkeren voor 18-28 kan worden gerealiseerd,

= De Gemeenteraad via het Projectenboek en/of Raadsbrieven regelmatig te informeren over de uitwerking en voortgang van bovengenoemde punten.

Dat heeft GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk middels een motie voorgesteld in een debat in de gemeenteraad over de bouw  van de jongerenflat. Omwonenden zijn daar fel tegen. Er zijn minstens drie rechtszaken aangekondigd om de bouw tegen te gaan. Omwonenden vinden het gebouw te hoog, vrezen parkeerproblemen en overlast door de jongeren.

De gemeente heeft al een stuk eigen grond aan de ontwikkelaar 1828Groep verkocht om de bouw mogelijk te maken. Tegelijk werd besloten de toegangsweg tot W. van den Bergs bedrijf te verleggen (in weerwil van een eerdere belofte dat niet te doen) en de milieucategorie van zijn bedrijf te verlagen zodat de flat op 10 meter afstand kan komen te staan.

Van  Wijk liet eerder weten dat W. van den Berg bereid zou zijn zijn grond aan de gemeente te verkopen. In de motie verwijst hij daar ook naar:

‘Constaterende dat het aankopen door de gemeente van het perceel dat is gevestigd aan Vlietweg 8a (perceel met woonhuis en bedrijfsruimte) een verdere optimalisatie van het plan 18-28 mogelijk kan maken; de gemeente al eerder een bod heeft gedaan om het perceel te kunnen aankopen; de eigenaar van het perceel heeft ingestemd met een nieuwe taxatie welke in opdracht van hem wordt uitgevoerd door een erkend taxateur; het aankopen door de gemeente van het betreffende perceel kan bijdragen aan een optimalisering van de inrichting van het gebied rond het gebouw 18-28; het aankopen door de gemeente van het betreffende perceel de mogelijkheid biedt om extra parkeervoorzieningen en groen nabij het gebouw 18-28 te creëren voor bewoners, omwonenden en bedrijven; het aankopen door de gemeente van het betreffende perceel mogelijke discussies voorkomt over de impact van de daarop rustende milieucategorie op het perceel.

Het GBLV-raadslid onderschrijft het maatschappelijke belang van de jongerenhuisvesting. Het creëren van draagvlak daarvoor is gewenst, zo stelt hij. Tegelijk verwijst hij naar de belangen van ondernemers, het behoud van arbeidsplaatsen en het woongenot van inwoners.

Bij het sluiten van Vlietnieuws was de gemeenteraad nog in beraad over de bouw van de jongerenflat. GBLV is coalitiepartij. Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer is eveneens van die partij. Al eerder is gebleken  dat Van Wijk en Bremer samen optrekken als het gaat om het vlot trekken van ‘moeilijke’ bouwprojecten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com