Nieuws
Boude uitspraak burgemeester

,,Tot 2030 worden er in Leidschendam-Voorburg minimaal 750 sociale huurwoningen bijgebouwd.’’ Dat zegt burgemeester Jules Bijl in een publicatie van Respectus, de vereniging van huurders bij woningcorporatie Wooninvest.

De 750 sociale huurwoningen was tot nu toe niet meer dan een streefgetal. De verantwoordelijke wethouders hebben de gemeenteraad er diverse malen op gewezen dat zij voor de realisatie afhankelijk zijn van woningcorporaties en particuliere ontwikkelaars.

In brieven aan de gemeenteraad zijn wel steeds projecten en getallen genoemd doch allemaal onder voorbehoud. Woningcorporaties zeggen onvoldoende geld te hebben omdat zij moeten investeren in het verduurzamen van de woningen die zij al hebben. Ontwikkelaars zien weinig in sociale woningen omdat zij daarop niet genoeg verdienen.

De burgemeester stelt ver dat er in de gemeente ‘zo’n 4500-5000 woningen richting 2040’ bij moeten komen. ,,Een flinke opgave gezien de beperkte grond.’’ De verantwoordelijke wethouders hebben eerder aangegeven dat het aantal alleen te halen valt door hoogbouw als groen in de gemeente gespaard moet worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter