Nieuws
Betalen bij afvalstation wegens ‘misbruik’

Avalex voert per 1 januari een strippenkaart in voor bewoners van onder andere Leidschendam-Voorburg die afval wegbrengen bij een afvalstation (milieustraat). Tot nu toe kan dat gratis. Dat blijft ook zo voor de eerste 12 keer in een jaar dat men afval weg brengt. Komt men vaker dan zal er betaald moeten worden. Dat is minstens 19 euro. Het exacte bedrag wordt nog betaald.

Avalex heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van de afvalstations. Daaruit is gebleken dat er inwoners uit Leidschendam-Voorburg zijn die tot 63 keer per jaar langs komen. In 2022 waren 0,6% van het aantal adressen in de gemeente (221) verantwoordelijk voor ruim 14% de bezoeken aan de milieustraat.

Het vermoeden bestaat dat de milieustraten misbruikt worden door zelfstandigen dan wel (kleine) bedrijven in de gemeente, zo heeft verantwoordelijk wethouder Marcel Belt nu laten weten. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing en mogen op basis hiervan ook geen gebruik maken van de milieustraat. Dat is vastgelegd in de Afvalstoffenverordening Leidschendam-Voorburg 2023. Die verordening wordt nu ook aangepast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter