Nieuws
Meer geld voor lokale energieplannen

De provincie Zuid-Holland trekt 150.000 euro extra uit voor een subsidieregeling lokale initiatieven energie omwenteling weg van fossiele brandstoffen. Er is nu 400.000 euro beschikbaar.

Met de subsidie we de provincie duurzame energie toegankelijk wordt voor meer mensen. De initiatieven kunnen gericht zijn op verschillende doelen, zoals het duurzaam opwekken van energie via kleinschalige zonnedaken, het opzetten van lokale warmte-initiatieven, het starten van energiebesparingsprojecten of het creëren van een lokaal energiesysteem.

Gedeputeerde Berend Potjer: ,,Energie moet schoner en betaalbaar. Het is belangrijk dat iedereen die wil verduurzamen mee kan doen. Lokale initiatieven zorgen ervoor dat ook inwoners kunnen meedenken, meedoen en profiteren van de voordelen van duurzaam opgewerkte energie, dicht bij huis. Zo kan iedereen een steentje bijdragen om schone energie voor iedereen beschikbaar te maken. Mijn oproep aan energieverbruikers is dan ook om vooral te kijken welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn.’’

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter