Nieuws
Minstens zeven jaar bouwellende

Omwonenden van Klein Plaspoel polder (KPP) zullen minstens zeven jaar last hebben van bouwverkeer en bouwactiviteiten in hun omgeving. Dat blijkt uit stukken van de gemeente over activiteiten op de braakliggende terreinen aan de Nieuwe Havenstraat (oude gemeentewerf, voormalig Avalex afvalstation, Mebin betonfabriek).

Op de genoemde stukken grond wil de gemeente een bouwweg aanleggen. Daarnaast komen er grond- en materiaaldepots, opslagcontainers voor materialen, opstelplaatsen voor voertuigen, een parkeerterrein en een ketenpark.

De bouwweg krijgt een lengte van 700 meter en gaat lopen vanaf de Nieuwe Havenstraat nabij de voormalige carwash, parallel aan de flat Dr. van Ledestraat richting Vliet. De bouwweg krijgt aftakkingen naar rechts (gemeentewerf, Mebin) en links (Triadome).

Naast bouwketen komt er op de Vlietkade direct naast de bouwkraan een communicatiecentrum en kantoor voor het Projectteam KPP.

Uit de stukken blijkt dat de gemeente ervan uitgaat dat er zo’n 600 nieuwe woningen in KPP komen. Als eerste start de sloop van het Totalkantoor, en de bouw van 295 woningen op het vrijkomende terrein. Voor alle andere bouwprojecten loopt de planvorming nog. Ook zijn nog aanpassingen van bestemmingsplannen nodig en moeten er nog vergunningen geregeld worden.

Omdat het om verschillende bouwprojecten van verschillende ontwikkelaars gaat wil de gemeente gedurende minstens zeven jaar gebruik gaat maken van de nu braakliggende terreinen aan de Nieuwe Havenstraat, juist ten behoeve van die bouwprojecten. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter