Nieuws
Gemeente bestrijdt visie COA over asielopvang

De gemeente bestrijdt de visie van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) inzake de opvang van asielzoekers Overgoo 5 Leidschendam. Men beroept zich daarbij op een met het COA gesloten ‘bestuursovereenkomst’ van 5 april 2024.

Het COA liet onlangs weten op Overgoo 5 50 tot 70 asielzoekers te gaan opvangen voor maximaal 3 jaar. Eerder maakte de gemeente bekend dat het ging om 80 minderjarige alleenstaande asielzoekers (15-17 jaar) tot eind 2026.

‘In de bestuursovereenkomst staat dat er maximaal 80 asielkinderen opgevangen mogen worden op Overgoo 5. Einddatum is eind 2026. Verlening is mogelijk mits dit de nieuwbouwplannen voor Overgoo niet vertraagd’, aldus een woordvoerster van B&W op vragen over de verschillende visies. ‘De bestuursovereenkomst is tussen het COA en de gemeente. Deze is op 15 april door de gemeente ondertekend. De bestuursovereenkomst wordt niet gewijzigd’.

De gemeente maakte eerder bekend dat de opvang voor de zomer zou open gaan. Recent heeft het COA vergunning voor de opvang aangevraagd die gepaard gaat met een verbouwing van Overgoo 5. Op de vraag wanneer de opvang nu open gaat laat de gemeente weten ‘Zodra bekend is wanneer de locatie open kan wordt hierover gecommuniceerd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter