Nieuws
VCC onderuit bij HCC

Zonder zijn vier internationals die met Nederland tegen Canada speelden, de naar Zuid-Afrika vertrokken Kaplan en de gestopte Engelbrecht, had VCC niet veel in te brengen tegen HCC. De interlands die tot en met eind augustus worden gespeeld, vallen deels samen met het Topklasseprogramma.

Het eerst battende HCC ging hard van start met Tonny Staal (49) zoals gebruikelijk als voornaamste agressor. Pas op 76 viel het eerste wicket. VCC herpakte zich; waar Mees van Vliet met een wicket en drie vangen de top order had uitgeschakeld, nam legspinner Philippe Boissevain de nummers 6, 7 en 8 voor zijn rekening. HCC liet zich in 36.1 overs uitbowlen voor 195 door een VCC-aanval zonder Viv Kingma, Ryan Klein, Gavin Kaplan en Michael Levitt. In de Voorburgse aanval deden Philippe Boissevain (3-18), Tom de Leede en Mees van Vliet goede zaken.

Met een gemiddeld zeer jong team lag het niet voor de hand dat VCC dit makkelijk zou afjagen. Dat gebeurde dan ook niet. De onbetwiste Player of the Match Daniel Crowley voegde vijf wickets toe aan de 67 runs die hij eerder op de dag had gemaakt. Alleen Floris de Lange en Mees van Vliet lieten scores van boven de 20 aantekenen. VCC was voor 114 all out.

Stand Topklasse kampioenspoule: 1. Punjab en HCC 12-16, 3. VCC en HBS 12-15, 5. VRA 12-14, 6. Hermes DVS 12-11.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter