Nieuws
VCC kan landstitel prolongeren

De mannen van Voorburg CC hebben dankzij winst op HCC nog kans om hun landstitel cricket te prolongeren. In Den Haag werd het 241-192, in een duel met wisselende kansen.

Drie van de vier VCC-internationals waren teruggekeerd van de wedstrijden tegen de VS en Canada in augustus. De vierde – Viv Kingma – was geblesseerd. Bij HCC stond international Daniel Doram weer in de basis.

VCC kende een haperende opening. Michael Levitt (13) leek zich af te vragen of hij correct was gevangen, maar moest vertrekken. Met nog de helft van de overs te gaan maakte Ryan Klein (topscorer met een overtuigende 67) een inschattingsfout. Hij had Jed Wiggins net voor zes geslagen en dat smaakte naar meer. Tonny Staal pikte het buitenkansje op aan de boundary. Cedric de Lange zag Michael Molenaar run out gaan en sneuvelde zelf voor 44 geduldige runs. Philippe Boissevain (38) en zijn broer Laurens (25) maakten een vlot partnership van 41 runs voor het zevende wicket. Mede dankzij hun inspanningen reikte VCC tot 241 runs.

HCC dan. Ryan Klein kreeg Leonard zo ver de bal in eigen wicket te spelen en Michael Levitt bowlde Tonny Staal (46). Cruciaal was ook het wicket van topscorer Jed Wiggins (58) dat op naam kwam van Mees van Vliet (2-41). Daarna probeerden de Haagse batsmen – daartoe gedwongen door een oplopende gevraagde runrate – de ballen hoog het veld uit te slaan, maar werden steeds gevangen. Michael Molenaar pakte maar liefst vier vangen in het outfield en Philippe Boissevain pakte een fantastische vang op eigen bowlen. Na zijn goede battingprestatie nam deze ‘Flip’ (4-27) ook nog eens vier wickets.

VCC neemt het komend weekend op tegen VRA. De winnaar van die wedstrijd staat in de landelijke finale op 14 september tegen Punjab Ghausia.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter