Activiteiten
Programma Theater Ludens

Hier onder het programma Theater Ludens voor de periode 30 oktober – 3 november. Kaarten kunt u kopen via de site van het theater, aan de kassa op zaterdagen tussen 14.00 en 16.00 uur, en vanaf een uur voor elke voorstelling. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95 Voorburg. Telefoon: 070 – 387 1168.

= Woensdag 30 oktober 2024. De Betovering / Studio Figur / Toen mijn vader in de nacht vloog 6+. Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Nour droomt vaak over haar vader, die is achtergebleven in het land waar ze is geboren. In haar droom staat haar vader in het licht van de maan en kijkt hij naar de oceaan. Langzaam buigt hij zijn knieën en spreidt zijn armen. Er komen vleugels tevoorschijn. Hij ademt in, zet af en… vliegt. Met (film)beelden, muziek en poppen word je meegenomen op een avontuur voorbij de muren van het AZC, voorbij de grenzen van Nederland, op zoek naar de vader van Nour.

= Woensdag 30 oktober 2024. TheaterCinema / Lassie / Duitsland 2020. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs €5,00.

Avonturenfilm van Hanno Olderdissen. Elke dag rent de langharige collie Lassie door de goudkleurige graanvelden om haar twaalfjarige baasje Florian te begroeten. Maar als Florians pa pech heeft, zijn baan kwijtraakt en het gezin kleiner moet gaan wonen moet Lassie weg van de akelige eigenares van de nieuwe woning. Maar het slimme dier ontsnapt uit het asiel en gaat op de lange weg terug naar Florian. Duitse remake van de klassieke jeugdfilm, ook weer gebaseerd op de roman Lassie Come Home van Erik Knight. Technisch wat gepolijster, maar gelukkig nog even hartverwarmend als het origineel.

= Donderdag 31 oktober 2024. Jeugdtheater / Het Trojaanse Kalf / So Long, Sweetwater (8+). Aanvangstijd 14.00. Toegangsprijs € 8,50.

Een muzikale western voor iedereen met of zonder moeder. Indigo is een fantasierijk kind dat opgroeit in het saaie Zoetermeer. Samen met diens moeder Marianne zoekt Indigo het avontuur op in hun stoere western-fantasiewereld. Zo gauw het maar even kan pakken ze hun gitaar, banjo en mondharmonica en bedenken ze de wildste verhalen. In het verlaten stadje Sweetwater kijkt iedereen op tegen Mary-Ann vanwege haar onverschrokken strijd voor rechtvaardigheid. Bovendien dwingt ze respect af doordat ze niet te paard komt, maar op een buffel rijdt. Ze lijkt voor niets of niemand bang. Maar nu Mary-Ann er niet meer is moet Indigo het avontuur alleen aangaan. Indigo worstelt zich door met cactussen overwoekerde woestijnstadjes, langs onbetrouwbare outlaws en over de uitgestrekte prairie, met maar één doel voor ogen: om de challenge aan te gaan die Mary-Ann heeft gegeven. We volgen Indigo op een tocht door het Wilde Westen, op zoek naar wat Mary-Ann voor Indigo heeft achtergelaten. So long, Sweetwater is een moderne western vol muziek, spanning en uitgestrekte vlaktes vol geheimen. Een ontroerende, maar vooral hoopvolle muziektheatervoorstelling over het zoeken naar houvast als iemand overlijdt, leren los te laten wat weg is en de helende kracht van fantasie.

= Vrijdag 1 november 2024. De Betovering / Houtje Touwtje / De avonturen van Winnie de Poeh 4+ . Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Een ode aan de 100 jaar jonge klassieker. De wereld is voor Christopher Robin en Poeh wonderlijk en onbegrijpelijk; elke wandeling kan een avontuur worden, elke stap een verrassing. En zo beleven ze, samen met wonderlijke karakters als Ieoor en Knorretje, vele fluisterende avonturen. Voor deze voorstelling brengen wij het tekenen naar het theater. Gewoon, in al zijn eenvoud, met potlood en papier. En dat gebeurt live, met een projector die het werk op een groot scherm toont aan het publiek. Dit wordt omlijst met vertellingen, poppenspel en aanstekelijke nieuwe liedjes van deze zingende eigenwijze beer. Zo brengen we een ode aan Winnie de Pooh, de klassieker van A.A. Milne en E.H. Shepard. In deze voorstelling eren we de tijdloze verhalen in hun oorspronkelijke vorm, maar ook de bijzondere samenwerking tussen de schrijver en tekenaar. Alles uiteraard in de herkenbare Houtjetouwtje stijl.

= Zaterdag 2 november 2024. Cabaret André Manuel – Het Goddelijke Lichaam. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

Het Goddelijke Lichaam is het tweede deel van een nu al belachelijk succesvol drieluik over de mens, de mensen en de mensheid. Het Goddelijke Lichaam is voor alles een voorstelling over vlees. De hamlap. De micropenis. Kanonnenvoer. Borstvergrotingen. Protheses. IJdelheid. Snijwonden. Knietjes die al dan niet gegeven worden. Over varkensboeren en de ruggengraat. Over orgaanhandel in de Gouden Eeuw en de vraag of je een slaaf mag vragen toch vooral op jouw gezondheid te letten. En een paar bipsen. Bloot. Het Goddelijke Lichaam gaat over het gemak waarmee we anderen laten sterven en de moeite die we vervolgens zelf hebben als er om offers gevraagd wordt. Over Gehakt en Gaza. Over Mee-eters en Marioepol. Over Voetbalwedstrijden en de bank vol Vleesvervangers. Over alles. En Niks. Natuurlijk komt de Vegetarische Slager langs. Op rolschaatsen. Ook hebben we een indringend gesprek met een fistel. En we gaan praten over de eigenaardige wens van sommigen om zo gezond als maar enigszins mogelijk is de laatste adem uit te blazen. Verder gaat het natuurlijk over X-benen. Die neemt Manuel zelf mee. En over kannibalen. En waarom dat weleens de redding zou kunnen zijn van heel veel donders schattige varkentjes. Het Goddelijke Lichaam! U mag het aanraken! Graag!

= Zondag 3 november 2024. Theatervoorstelling / Leoniek van Kampen en Walter Nijenhuis / Thuis! Aanvangstijd 20.15 uur. Toegangsprijs € 16,00.

Twaalf jaar na hun eerste theaterprogramma staan Leoniek van Kampen en Walter Nijenhuis op 3 november 2024 opnieuw in het theater en vieren hun 25-jarige vriendschap. In het intieme theaterprogramma ‘Thuis!’ neemt Leoniek je mee op een muzikale reis vol emotie en herkenning. Van ontroerende ballades tot vrolijke meezingers, deze avond biedt voor elk wat wils. De muzikale leiding is in handen van Walter Nijenhuis (pianist). Samen met Marcel van der Lem (bass) en Robert van Enschot (drums), zal hij de avond muzikaal omlijsten. De regie is in handen van Peter van den Berg, geluid Jos Diergaarde.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter