Cartouche heren 1 speelt vanmiddag de eerste wedstrijd tegen Tilburg. Inzet: een plaats in de hoofdklasse hockey volgend seizoen. Het duel start om 15.00 uur. Cartouche en Tilburg spelen een best-of-three serie. Het volgende duel wordt zaterdag in Tilburg gespeeld. Daarna keren beide teams mogelijk terug naar Voorburg voor de derde en beslissende wedstrijd.

De wedstrijd tussen Cartouche en Laren ging afgelopen zondag om de baard van de keizer. En dat was vooral bij de thuisploeg te merken. Cartouche startte nog goed, maar kon in de rest van de tweede helft geen vuist maken. Laren, dat een aantal handige spelers in de selectie heeft, combineerde naar hartenlust en kwam in die fase verdiend op een 0-1 en zelfs een 0-2 voorsprong.

Ondanks dat er niets meer op het spel stond, vielen er in de rust harde woorden in de kleedkamer van Cartouche. En die woorden waren niet aan dovemansoren gericht. In de tweede helft verscheen namelijk een feller Cartouche dat het tempo opvoerde en kansen creëerde. Een van die kansen kwam uit de strafcorner die door Timmo Kranstauber hard werd binnengesleept. Deze aansluitingstreffer zorgde voor hoop bij de thuisploeg op een resultaat en dit leidde tot nog meer druk op de Larense defensie. Dat resulteerde uiteindelijk verdiend in de 2-2 toen Derk Pelle de 2-2 binnensloeg. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor de punten (voor de zoveelste keer) maar weer eens gedeeld werden. (foto Hein Athmer)