Voorburg Jazz Culinair is een 3-daags gratis toegankelijk Jazz Festival dat dit weekeinde voor de vijfde keer wordt gehouden. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli wordt op het podium aan de Van Schagenstraat in het Huygenskwartier een breed programma gepresenteerd, waarin naast nationaal en internationaal vermaarde Jazzmusici veel ruimte wordt geboden aan lokaal en regionaal Jazztalent. Daaromheen komen diverse tenten en stands waar men wat kan drinken en een hapje kan eten, verzorgd door de horeca van het Huygenskwartier en omgeving.
De Heeren van Huygens, het in aanbouw zijnde restaurant aan Herenstraat 66-68, heeft speciaal voor de gelegenheid al vast een terras geopend en een deel van de keuken in gebruik genomen zodat festivalgangers van een natje en een droogje voorzien kunnen worden. Heeren van Huygens zou eigenlijk in juni helemaal open gaan maar dat is niet gelukt. Eerder deze week werd de luchtbehandelingsinstallatie nog met een grote kraan over de gevel getild om 35 meter verder op het dak te worden geplaatst.
Het volledig programma van Voorburg Jazz Culinair is:
Zaterdag:
14:00 – 16.00 | JAZZTRIO AGERBEEK, ALBJERG EN KLAPWIJK
14:00 – 17:00 | UPJAZZ+
14.45 – 18.00 | THE ALIGNED (V.H. SONOROUS)
15:00 – 16:30 | DUO RAMBLIN’ DOG
16:30 – 17:30 | ELECTRIC FUZZ FT. THEO VAN NIEL JR
18:00 – 20:00 | DEELDER EN VAN DER LEK
18:45 – 21:45 | THE KING SWINGS
20:30 – 22:30 | TOINE SCHOLTEN
Zondag:
14:00 – 15:00 | YELLOW MOON
15:00 – 16:00 | SOULSENSE
16:00 – 17:45 | HOT CLUB QUARTET
16:30 – 18:30 | ROBERTO PISTOLESI TRIO