De Voorburgse Rugby-Club heeft met 28 kinderen (8-12 jaar, Benjamins en Mini’s) in het Franse Senlis deel genomen aan een groot rugbytoernooi; het Tournoy Maurice Epinay. Het ging om drie teams die zich als ‘The Red Army’ presenteerden.

Als eerste activiteit was er in het bos bij Senlis een spannend klimavontuur, om zo de onderlinge hechtheid van de teams te vergroten, hun kameraadschap te testen en de teamspirit te verhogen. De jonge rugbyers werden op grote hoogte uitgedaagd en het parcours kende diverse moeilijkheidsgraden. Hierdoor waren er voor alle klimmers uitdagingen die steeds overwonnen moesten worden. Deze speciale ‘trainingsdag’ werd afgesloten met een barbecue.

Op het toernooi maakten de Benjamins kennis met nieuwe spelregels. Per land bestaan er namelijk andere regels per leeftijd. Ondanks deze handicap wisten ze enkele wedstrijden te winnen. Ook de Mini’s lieten zich van hun beste kant zien, ook al was het niveauverschil groot. Desondanks konden zo toch enkele wedstrijden op hun naam zetten en andere met gelijk spel eindigen. De organisatie beloonde hen met de sportiviteitsprijs.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter