Nieuws
Wijkcentrum Damsigt verzorgt aanschuifdiner

Op woensdagavond 2 oktober vond in de woonwijk Damsigt het eerste aanschuifdiner plaats in het recent vernieuwde gebouw De Boot. De vrijwilligers waren al ’s middags vroeg begonnen met het schoon­ maken van de groente en het schillen van de aardappels voor ruim 40 personen. Terwijl de jus op de nieuwe inductie kookplaat op temperatuur werd gehouden draaiden in de magnetron de eerste rookworsten hun ronde om goed warm te worden.

De andijvie voor de stamppot en overige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld de spekjes, voor een heerlijke stamppot maaltijd kwamen van supermarkt AH. Een lokale winkel, die vaker ook bij veel andere evenementen in de gemeente als sponsor vrijwillig wil optreden. Voor het stampen van de hutspot waren de spierballen van vrijwilliger Rob nodig. Gastvrouw Karin controleerde of de gasten niets te kort kwamen. Ook de twee andere gastvrouwen Cécile en Maryam, die meer in de keuken actief waren, werkten hard mee om dit eerste diner goed te laten verlopen.

Alle vrijwilligers in de bediening liepen trouwens in een modieus schort met opdruk van de wijkvereniging in de keuken. Het waren niet alleen de ouderen uit Damsigt, maar ook jongeren die aanschoven voor het diner waarbij slechts een kleine bijdrage werd gevraagd. Het smaakte de jeugd zo goed, zodat zij vaker de keuken bezochten voor een kleine aanvulling op hun bord. Na afloop werd er nog gezellig nagetafeld met drankjes naar keuze, maar natuurlijk wel geheel alcoholvrij voor de jongeren. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter