Nieuws
Veur Theater krijgt 0 op het rekest

Het Veur Theater in Leidschendam krijgt vooralsnog geen extra geld van de gemeente. Dat is de uitkomst van een debat over de meerjarenbegroting 2020-2023 dat gisteravond in de gemeenteraad werd gehouden.

In het debat vroeg alleen GBLV-fractieleider Frank Rozenberg van B&W om het Veur Theater financiële ruimte te geven om te overleven terwijl een zogenoemde kwartiermaker in 2020 zoekt naar een krachtenbundeling van het theater met Theater Ludens in één organisatie met twee podia.

Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen gaf aan dat er nu ‘klikgesprekken’ plaatsvinden met twee kandidaat-kwartiermakers. De vraag om extra geld voor het Veur Theater zei ze bij de kwartiermaker neer te leggen.

,,Er is geld tot juli 2020. Daarna is er één bedrag beschikbaar (300.000 euro voor de ene organisatie, red.). Ik kom er te zijner tijd op terug’’, aldus de wethouder.

Kort voor de vergadering zond de voorzitter van het bestuur van de Stichting Veur Theater B&W en de gemeenteraad een brandbrief waarin hij om 48.500 euro vroeg. Zou dat geld er niet komen dan zou het theater de deuren moeten sluiten. Naar aanleiding van het debat in de gemeenteraad wil het Veur Theater met een nadere mededeling komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter