Nieuws
CDA en VVD slaan andere toon aan over Vlietbrug

CDA-wethouder Juliette Bouw en VVD-fractieleider in de gemeenteraad Louise Kortman, hebben twijfels gezaaid over de komst van een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam. In de gemeenteraad sprak wethouder Bouw over ‘een eventueel plan’ terwijl Kortman het had over de ‘eventuele’ komst van een Vlietbrug.

VVD en CDA zijn beiden voor een nieuw Vlietbrug. Medio dit jaar kondigde wethouder Bouw nader onderzoek aan naar de komst ervan. Er zou overlegd worden met de provincie Zuid-Holland (beheerder van de Vliet) en met justitie. Dat laatste in verband met selectieve toegang voor automobilisten tot het Damcentrum middels een camerasysteem.

Bouw gaf aan nog voor kerstmis een stuk aan de gemeenteraad te zenden over doorstroming in en bereikbaarheid van het Damcentrum. Op nadere vragen wilde zij geen antwoord geven. Binnen de coalitie waren PvdA en ChristenUnie-SGP al tegen een nieuwe Vlietbrug. Ook de provincie ziet er niets in.

De gemeente heeft bovendien het geld niet voor de brug en aanvullende werken (15 tot 20 miljoen euro). Wethouder Jan-Willem Rouwendal (financiën) wil er ook niet nu al gelden voor reserveren uit de inkomsten door de verkoop aandelen energiebedrijf Eneco die in 2020 moet plaatsvinden en naar schatting 80 miljoen euro oplevert.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter