Nieuws
Poezie op muziek in de Dorpskerk, een terugblik

Het Aleida ensemble speelde in de Dorpskerk in Leidschendam. Het was luisteren op het puntje van je stoel. Luisteren naar warme muziek gemaakt op poëzie, gebracht in een behaaglijke kerk door vier uitstekende jonge musici.

Het Aleida ensemble bestaat uit vier musici met drie instrumenten. De dwarsfluit, gespeeld door Elana Vyaznikova, de harp door Victoria Davies, de altviool door Anna Smith samen met Maria Valdmaa sopraan. De instrumenten samen met de zang zorgden voor een unieke muzikale klankkleur.

Voor de pauze speelde het ensemble werk van Ravel, van Hahn en Vierne. Ondermeer muziek op gedichten van Victor Hugo en Verlaine. En een compositie van Milhaud op een gedicht van Rimbaud.
‘To a child dancing in the wind’is een gedicht van W. B. Yeats. John Tavener componeerde de muziek op dit gedicht.

Na de pauze prachtig gebracht door het ensemble. De musici speelden geconcentreerd en met liefde. De sopraan maakte optimaal gebruik van de akoestiek van de kerk. Ieder instrument kwam volledig tot zijn eigen recht. De luisteraars waren muisstil en genoten van deze verstilde muziek van Tavener, waarin Ierse volksmuziek doorklonk. De staande ovatie was verdiend.

Het volgende concert in de serie georganiseerd door Veur Klassiek is op donderdag 12 december. Het befaamde Dudok Quartet Amsterdam speelt strijkkwartetten van Haydn en Brahms. Ook in de Dorpskerk te Leidschendam aanvang 20.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter