Nieuws
Burgemeester: Geen plek voor Nieuwjaarsvuurwerk

In de gemeente is geen geschikte locatie te vinden waar bij de jaarwisseling door de gemeente zelf een vuurwerk georganiseerd zou kunnen worden. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar het gemeenteraadslid Hanneke Dominicus (GroenLinks) laten weten in antwoorden op vragen.

Tigelaar noemt het ‘ongewenst’ dat er door inwoners nu al vuurwerk wordt afgestoken daar waar dit pas is toegestaan vanaf 31 december 18.00 uur. Op de vraag wat gemeentelijke handhavers hier al tegen hebben gedaan schrijft Tigelaar: ‘De handhaving is niet exact te kwantificeren. Handhaving neemt bij actuele meldingen poolshoogte. Deze aanpak blijft van kracht ook in de periode tot en met 31 december. Inmiddels zijn er 6 meldingen binnengekomen. Tot op heden zijn er geen processen-verbaal opgemaakt’.

‘Door middel van het uitvoeren van de huidige communicatielijn is bekend wanneer vuurwerk afgestoken mag worden, dat andere bewoners en dieren last kunnen hebben van het vuurwerk en welk risico men loopt als men toch vuurwerk afsteekt buiten de toegestane momenten. De gemeente gebruikt hiervoor het gehele pallet aan communicatiekanalen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter