Nieuws
VVD wil actie richting Den Haag

Coalitiepartij VVD wil van B&W weten welke mogelijkheden er zijn om, ‘in en buiten rechte’, de belangen van de inwoners van Voorburg én onze toekomstige buren op de Binckhorst, richting de gemeente Den Haag te behartigen. Dat blijkt uit vragen van VVD-gemeenteraadslid Ole Heil.

Aanleiding vormen berichten over ontbrekende voorzieningen op de Binckhorst nu daar 5000 tot 10.000 nieuwe woningen komen. Heil stelde daar in juli eerder vragen over aan B&W. Destijds kreeg hij als antwoord dat B&W in overleg waren met de collega’s in Den Haag over het voorzieningenniveau op de Binckhorst.

Den Haag bracht medio november een plan uit voor de voorzieningen op de Binckhorst. Daarbij gaat het om: twee tot drie basisscholen, een school voortgezet onderwijs, een sporthal, zeventien buitenspeelplekken, vijf speelvelden en vijf parken.

Gedacht wordt ook aan een zorgcentrum, een kleine bibliotheek en een buurtcentrum. Een sportveld zou eventueel op het dak van een gebouw kunnen komen. De veegdienst van de Haagse milieuservice (HMS) zou in het gebied blijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter