Nieuws
Bibliotheek Fluitpolderplein ‘niet houdbaar’

De situatie bij de bibliotheekvestiging Fluitpolderplein in Leidschendam is ‘niet houdbaar’. Tussen 2017 en 2019 is het aantal bezoekers daar met 15 procent gedaald; de uitleen nam met 23 procent af.

Dat heeft Harm Smit, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, bekend gemaakt. Tussen 2017 en 2019 nam het aantal bezoekers bij de bibliotheek in Voorburg met 1,5 procent af; de uitleen daalde met 6 procent. In Leidschendam is 18 procent van de inwoners lid van de bibliotheek, in Voorburg 26 procent.

De verhuizing van de bibliotheek in Leidschendam van de ene naar de andere kant van het Fluitpolderplein heeft enkele jaren wel geleid tot tien procent meer bezoekers. Dat effect was echter twee jaar later weer verdwenen.

In Leidschendam betaalt de bibliotheek 325.000 euro huur per jaar aan de gemeente maar geen onderhoudslasten. In Voorburg betaalt men geen huur maar worden onderhoudslasten zelf gedragen.

Volgens Smit bepaalt het zitten in een winkelgebied het bereik en de toegankelijkheid van een bibliotheek. In Voorburg zit men in winkelcentrum Julianabaan. In Leidschendam is dan niet het geval. Daar wil de bibliotheek graag verhuizen naar het Damcentrum.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter