Nieuws
Miljoen subsidie beschikbaar voor Zuid-Hollands museum

Musea in Zuid-Holland maken kans op een jaarlijkse rijksbijdrage van €250.000 gedurende 4 jaar. Het geld is voor het uitvoeren van publieksactiviteiten die te maken hebben met de gemeentelijke of provinciale collectie van nationaal of internationaal belang. Elke provincie kan hiervoor één museum voordragen. De provincie nodigt daarom musea uit om hun interesse te laten blijken.

Zuid-Holland heeft veel mooie musea die het publiek in aanraking brengen met uiteenlopende thema’s zoals kunst, geschiedenis en techniek. Dit betekent dat meerdere musea in aanmerking kunnen komen. Op basis van de plannen die ingediend worden, draagt de provincie één museum voor bij het rijk.

Tot uiterlijk 28 januari  12.00 uur kunnen Zuid-Hollandse musea hun interesse laten blijken via de website van de provincie. Hierna maakt een werkgroep met Statenleden en enkele experts uit het Zuid-Hollandse cultuurveld een inhoudelijke selectie. Met de geselecteerde musea gaat de werkgroep op 4 februari in gesprek. De werkgroep adviseert vervolgens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de voordracht.

Nadat Gedeputeerde Staten in de loop van februari een besluit hebben genomen, ontvangen alle musea bericht over de uitkomst. Het geselecteerde museum wordt verzocht het plan verder uit te werken tot een subsidie-aanvraag. Deze kan het museum tot uiterlijk 28 februari 2020 voor 17.00 uur bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap indienen. De provincie draagt dit museum gelijktijdig bij het ministerie voor. (foto provincie ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter