Nieuws
Bezuiniging bibliotheek op losse schroeven

De bezuiniging van 325.000 euro op de bibliotheek die de coalitie met ingang van 2022 wilde doorvoeren, staat op losse schroeven. Dit is een gevolg van het feit dat verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen een toekomstplan voor de bibliotheek heeft ingetrokken.

Het plan voorzag in de sluiting van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam en het zoeken naar een nieuwe vestiging in het Damcentrum. De bibliotheken Voorburg en Stompwijk zouden wel open blijven. Gedacht werd aan nieuwe vestigingen in het Huygenskwartier Voorburg en Prinsenhof Leidschendam.

De wethouder heeft het plan onder zware maatschappelijke en politieke druk teruggenomen. Eerst start een overlegcircuit met alle betrokken partijen en inwoners over de vraag wat de plek en functie van de bibliotheek in de toekomst moet zijn.

Om dat ‘participatietraject’ vorm te geven wordt eerst een kader opgesteld waar de gemeenteraad mee moet instemmen. Dat vormt dan de basis voor het vervolg. In 2016 genomen besluiten inzake de bibliotheek en het uitwerken van scenario’s voor de toekomst, zijn niet meer maatgevend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter