Nieuws
Hondenhek Sytwendepark blijft voorlopig uit

B&W moeten alle activiteiten rond de plaatsing van een hek in het Sytwendepark waardoor het losloopgebied voor honden wordt verkleind, staken. Eerst moet het oordeel van de Raad van State worden afgewacht in een door de Vereniging vrienden Sytwendepark aangespannen beroepsprocedure tegen het hek.

Dat heeft de gemeenteraad unaniem besloten door het aannemen van een motie van raadslid Monica Velù (GBLV). Eerder lag er een voorstel van haar waarin de bouw van het hek helemaal werd afgewezen. Die kon echter niet op voldoende steun binnen de gemeenteraad rekenen.

Woordvoerders van alle fracties gaven aan dat de tegenstanders van het hek alle juridische mogelijkheden moeten kunnen benutten. Hen dat mogelijk maken getuigt bovendien van behoorlijk bestuur. Het besluit dat er een hek moet komen is bovendien al twee jaar geleden genomen, dus nog even langer wachten is niet erg.

GroenLinks en D66 willen dat er nog eens een poging wordt ondernomen hondenliefhebbers en omwonenden van het park tot elkaar te brengen. Eerder faalden een participatie- en bemiddelingstraject.

Nadat de Vereniging vrienden Sytwendepark een beroepszaak bij de rechtbank van Den Haag verloren besloot wethouder Nadine Stemerdink dat in maart met de bouw van het hek begonnen kon worden. Zij wilde niet op de Raad van State wachten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter