Nieuws
Blijvende financiering ouderensoos nodig

De instanties die aan de zogenoemde subsidietafel zelfredzame inwoners zitten, moeten de financiering van de ouderensoos voor 2021 en latere jaren regelen. Dat gaat wethouder Jan-Willem Rouwendal hen vragen als hij het totale subsidiebedrag voor de tafel bekend maakt waarbinnen de instanties hun activiteiten onderling moeten regelen.

Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad over de soos. De hele raad nam een motie van CDA’er Stijn Strous aan waarin het verzoek stond. De wethouder ‘omarmde’ de idee. ‘Dit mag zeker niet van de tafel vallen’, aldus Rouwendal over de soos. Een voorstel van GBLV-voorman Frank Rozenberg waarin B&W werden opgedragen de financiering van de soos blijvend te regelen binnen de begroting, haalde het niet. Alleen de oppositiepartijen waren voor.

Omdat de organisaties aan de subsidietafel zelfredzame inwoners er voor dit jaar niet uitkwamen schrapte de wethouder de subsidie voor de ouderensoos die welzijnsorganisatie Woej organiseert. Daarvoor kreeg hij van vrijwel alle partijen in de gemeenteraad harde kritiek. Nader beraad met Woej leerde dat er nog subsidiegeld uit voorgaande jaren onbesteed was. Daarmee kon de soos voor dit jaar gered worden. Voor de periode na 2020 was echter niets geregeld.

Inmiddels heeft de Stichting Duivenvoorde, beheerder van centrum Duivenvoorde 262 in Leidschendam, zich gemeld om de soos voort te zetten. De gesprekken met hen worden voortgezet, aldus Rouwendal.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter